Kirjoja sijoittamisesta
Kokeile BookBeatia KaljuKoon linkillä jopa 4 viikkoa täysin ilmaiseksi!*

*Linkin kautta pääset testaamaan BookBeat-Premiumia maksutta, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin, ja voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana! BookBeatiltä löytyy yli 200 000 audio- ja e-kirjaa kaikkea sijoituskirjallisuuden ja romaanien väliltä. Kokeilujakson jälkeen tilaus jatkuu automaattisesti valitun paketin mukaisesti. Voit milloin tahansa lopettaa tilauksesi, BookBeatilla ei ole sitovaa määräaikaa. Tarjous koskee vain uusia asiakkaita.

Sijoituskirjallisuus

Kuten blogin puolella olen useaan otteeseen maininnut: Taloudellisen vapauden saavuttamisessa on tärkeä oppia laittamaan rahat töihin. KaljuKoo ei tuhlaa rahojaan turhanpäiväiseen roinaan, eikä ikinä suosittele sinulle turhanpäiväistä roinaa, sillä meillähän on sama suunta: saavuttaa taloudellinen vapaus. Yksi hyväksyttävä sijoituskohde rahoille on itseensä sijoittaminen.

Tälle sivulle pyrin listaamaan kirjoja, mitkä olen tähän asti itse kokenut kaikkein hyödyllisimmäksi omalla matkallani kohti taloudellista vapautta. Kirjallisuus on aina ollut lähellä KaljuKoon sydäntä, ja on niitä harvoja asioita, joihin olen mielelläni euroja valmis sijoittamaan. Parinkympin kirja saattaa maksaa itsensä takaisin tuhatkertaisesti.

Sijoittamisesta ja taloudenhallinnasta on tietysti kirjoitettu tuhat ja yksitoista kirjaa, mutta jostain pitäisi lähteä liikenteeseen. Päivitän tätä sivua sitä mukaa, kun uusia, suosituksen ansaitsevia kirjoja ilmenee (ja muistan niistä kirjoittaa). Osa kirjoista lipsahtaa taatusti sijoituskirjallisuuden “scopen” ulkopuolelle, mutta taloudellisen vapauden tavoitteluun tai talouden laajempaan ymmärtämiseen olen ne itse kuitenkin kokenut hyödyllisiksi.

Osa tämä sivun linkeistä on “affiliate linkkejä”, eli KaljuKoo voi hyötyä niistä rahallisesti. Nämä linkit on merkattu tähdellä*. Mitään haitallista vaikutusta niistä ei tietenkään sinulle ole, vaan päinvastoin: Monesti pystyn tarjoamaan tuotteisiin jonkinmoista alennusta, ja sinä vuorostaan autat pitämään blogia elossa.

Rikas isä, köyhä isä – Robert T. Kiyosaki

“Rich Dad Poor Dad” on aivan loistava kirja, jossa Robert Kiyosaki kertoo tarinansa kohti omaa taloudellista vapauttaan. Kiyosaki kertoo miten hänen kaksi kovin erilaista isäänsä (“köyhä isä” on hänen oma isänsä ja “rikas isä” hänen ystävänsä isä) lähestyi raha-asioita, ja miksi “rikkaan isän” opit olivat järkevämpiä. Robert käy läpi oman elämänsä eri vaiheita, ja selittää hyvin periaatteita kuten rahojen laittamisen töihin. Enemmänkin yleisluontoinen kuvaus oman taloudellisen vapauden saavuttamisesta, kuin yksityiskohtainen resepti. Helppolukuinen kirja, joka sisältää hyviä ajatuksia varmasti ihan kaikille.
 

How to Make Money in Stocks – William J. O’Neil

William O’Neilin CANSLIM strategia osakkeiden poimintaan, jossa on vielä tänäkin päivänä paljon perää. Hyvä kirja, jonka oppeja kannatta hyödyntää omassa prosessissa osakkeiden poiminnassa. Kirjassa on lukuisia esimerkkejä eri osakkeista vuosien saatossa kaavioineen, joihin CANSLIM strategia on purrut ja miksi. Tämä oli myös ensimmäisiä kirjoja, joka avasi minulle teknisen analyysin mielenkiintoista maailmaa.

Principles Life and Work – Ray Dalio

Ray Dalion “periaatteet” ei liity suoraan sijoittamiseen tai osakkeisiin. Dalio on maailman suurimman hedge-rahasto Bridgewater Associatesin perustaja. Dalio kertoo kirjassaan ensin lyhyen elämänkertansa, minkä jälkeen siirtyy kehittämiinsä elämän ja työn periaatteisiin. Kirjassa on Dalion periaatteet kahteen eri osa-alueeseen:
 
– Life principles
– Work principles
 
Kirjassa käydään läpi periaatteita, jotka Dalio on itse elämänsä aikana kehittänyt ja näkee menestyksensä salaisuudeksi. Kirjassa on imettävissä todella arvokasta oppia omien periaatteiden muodostamiseen. Tästä kirjasta on myös mahdollisesti suuri apu, jos työelämässä eteneminen tai oman yrityksen perustaminen kiinnostaa. Ray Dalio on muutenkin kaveri, jota olen seurannut aktiivisesti esim. haastattelujen ja twitterin puolella. Ehdoton suositus perustua Dalion tuotantoon.
 

Bitcoin Standard – Saifedean Ammous

 Jos minun pitäisi valita yksi kirja, joka kertoo bitcoinista, valitsisin Saifedeanin “Bitcoin standardin” . Tämä kirja on aivan loistava teos, jos haluaa ymmärtää mitä ongelmia bitcoin pyrkii ratkaisemaan. Kirjasta on itseasiassa reilusti yli puolet kaikkea muuta kuin bitcoinia.
 
Ammous käy läpi todella selkeästi aiheita kuten: rahan historia, FIAT, kulta, inflaatio, vapaa markkinatalous jne. Tätä kirjaa voikin suositella ihan pelkästään sen loistavasta läpileikkauksesta rahan historiaan, ja mitä haasteita nykyiseen “valtiojohtoiseen FIAT-rahaan” liittyyn. Vaikka bitcoin ei itsessään kiinnostaisi yhtään, niin Bitcoin standard on kirja, jota suosittelen siitä huolimatta.
 
Bitcoin standard auttoi myös allekirjoittanutta  muodostamaan oman mielipiteen bitcoinista, ja miksi sitä löytyy omasta salkusta. Minun ajatukset voi lukea blogin puolelta täältä: Bitcoiniin sijoittaminen.
 
Itse tilasin Saifedeanin kirjan englanninkielisen painoksen kovakantisena adlibriksisestä, koska bittirahassa oli heitetty vähän pyyhkeitä suomenkielisen painoksen käännöstyöstä, mutta kyllä sekin varmasti asiansa ajaa, jos englanti ei nappaa. Suomenkielinen painos näyttäisi olevan ostettavissa ainakin täältä.
Kokeile BookBeatia KaljuKoon linkillä jopa 4 viikkoa täysin ilmaiseksi!

*Linkin kautta pääset testaamaan BookBeat-Premiumia maksutta, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin, ja voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana! Koskee vain uusia asiakkaita

Kokeile Nextoryä KaljuKoon linkillä 30 päivää ilmaiseksi!

*Linkin kautta pääset testaamaan Nextoryä uutena asiakkaana maksutta. Nextory on kirjapalvelu, jossa voit kuunnella ja lukea ääni- ja e-kirjoja rajoituksetta, missä ja milloin haluat. Sovelluksessa löydät kirjat aina sijoituskirjallisuudesta dekkareihin. Ilmaisen kokeilujakson jälkeen voit jatkaa halutessasi tilausta (alk. 9,99 €/kk). Tarjouksessa ei ole sitoutumisaikaa, ja voit irtisanoa tilauksesi milloin haluat.

Uusi lukija

Hoi uusi lukija! Päädyitkö sivuilleni sattumalta ja ihmettelet mistä on oikein kyse? Sijoituskirjallisuus on vain pieni osa KaljuKoon tarjontaa. Lähde mukaan tavoittelemaan taloudellista vapautta ja aloita lukeminen blogin ensimmäisestä kirjoituksesta. Kaikki julkaisut löytyvät myös aikajärjestyksessä blogikirjaston puolelta. Tervetuloa klubiin!