Kirjoja sijoittamisesta

Sijoituskirjallisuus

Kuten blogin puolella olen useaan otteeseen maininnut: Taloudellisen vapauden saavuttamisessa on tärkeä oppia laittamaan rahat töihin. KaljuKoo ei tuhlaa rahojaan turhanpäiväiseen roinaan, eikä ikinä suosittele sinulle turhanpäiväistä roinaa, sillä meillähän on sama suunta: saavuttaa taloudellinen vapaus. Yksi hyväksyttävä sijoituskohde rahoille on itseensä sijoittaminen.

Tälle sivulle pyrin listaamaan kirjoja, mitkä olen tähän asti itse kokenut kaikkein hyödyllisimmäksi omalla matkallani kohti taloudellista vapautta. Kirjallisuus on aina ollut lähellä KaljuKoon sydäntä, ja on niitä harvoja asioita, joihin olen mielelläni euroja valmis sijoittamaan. Parinkympin kirja saattaa maksaa itsensä takaisin tuhatkertaisesti.

Sijoittamisesta ja talouden hallinnasta on tietysti kirjoitettu tuhat ja yksi kirjaa, mutta jostain pitäisi lähteä liikenteeseen. Päivitän tätä sivua sitä mukaa, kun uusia, suosituksen ansaitsevia kirjoja ilmenee. Osa kirjoista lipsahtaa myös hivenen sijoittamisen ulkopuolelle, mutta taloudellisen vapauden tavoitteluun olen ne itse kuitenkin kokenut hyödyllisiksi.

Osa t√§m√§ sivun linkeist√§ on ”affiliate linkkej√§”, eli KaljuKoo voi hy√∂ty√§ niist√§ rahallisesti. N√§m√§ linkit on merkattu t√§hdell√§*. Mit√§√§n haitallista vaikutusta niist√§ ei tietenk√§√§n sinulle ole, vaan p√§invastoin: Monesti pystyn tarjoamaan tuotteisiin jonkinmoista alennusta, ja sin√§ vuorostaan autat pit√§m√§√§n t√§t√§ blogia elossa.

Kirjasuositukset

 

Rich Dad Poor Dad – Robert T. Kiyosaki // Adlibris nidottu*, Adlibris e-kirja* (English)

Aivan loistava kirja, jossa Robert Kiyosaki kertoo tarinansa kohti omaa taloudellista riippumattomuuttaan. Kiyosaki kertoo miten h√§nen kaksi kovin erilaista is√§√§ns√§ (”k√∂yh√§ is√§” on h√§nen oma is√§ ja ”rikas is√§” on h√§nen yst√§v√§ns√§ is√§) l√§hestyi raha-asioita, ja miksi ”rikkaan is√§n” opit olivat j√§rkev√§mpi√§. Robert k√§y l√§pi oman el√§m√§ns√§ eri vaiheita, ja selitt√§√§ hyvin periaatteita kuten rahojen laittamisen t√∂ihin. Enemm√§nkin yleisluontoinen kuvaus oman taloudellisen vapauden saavuttamisesta, kuin yksityiskohtainen resepti.
 

How to Make Money in Stocks – William J. O’Neil // Adlibris* Adlibris nidottu* Adlibris nidottu*, Adlibris e-kirja* (English)

William O’Neilin CANSLIM strategia osakkeiden poimintaan, jossa on viel√§ t√§n√§kin p√§iv√§n√§ paljon per√§√§. Hyv√§ kirja, jonka oppeja kannatta hy√∂dynt√§√§ omassa prosessissa osakkeiden poiminnassa. Kirjassa on lukuisia esimerkkej√§ eri osakkeista vuosien saatossa kaavioineen, joihin CANSLIM strategia on purrut ja miksi. T√§m√§ oli my√∂s ensimm√§isi√§ kirjoja, joka avasi minulle teknisen analyysin uskomatonta maailmaa.
 

Principles Life and Work РRay Dalio // Adlibris nidottu*, Adlibri Bookbeat äänikirja* (English)

Ray Dalion ”periaatteet” ei liity suoraan sijoittamiseen tai osakkeisiin. Dalio on maailman suurimman hedge-rahasto Bridgewater Associatesin perustaja. Dalio kertoo kirjassaan ensin lyhyen el√§m√§nkertansa, mink√§ j√§lkeen siirtyy kehitt√§miins√§ el√§m√§n ja ty√∂n periaatteisiin. Kirjassa on Dalion periaatteet kahteen eri osa-alueeseen:
 
– Life principles
– Work principles
 
Kirjassa käydään läpi periaatteita, jotka Dalio on itse elämänsä aikana kehittänyt ja näkee menestyksensä salaisuudeksi. Kirjassa on imettävissä todella arvokasta oppia omien periaatteiden muodostamiseen. Tästä kirjasta on myös mahdollisesti suuri apu, jos työelämässä eteneminen tai oman yrityksen perustaminen kiinnostaa.
 
 

Uusi lukija

Hoi uusi lukija! P√§√§dyitk√∂ sivuilleni sattumalta ja ihmettelet mist√§ on oikein kyse? L√§hde KaljuKoon matkaan tavoittelemaan taloudellista vapautta ja aloita lukeminen blogin ensimm√§isest√§ kirjoituksesta. Kaikki julkaisut l√∂ytyv√§t my√∂s aikaj√§rjestyksess√§ blogikirjaston puolelta. Tervetuloa klubiin!