KaljuKoo suosittelee

Kuten blogin puolella olen useaan otteeseen maininnut: Taloudellisen vapauden saavuttamisessa on tärkeä oppia laittamaan rahat töihin. KaljuKoo ei tuhlaa rahojaan turhanpäiväiseen roinaan, eikä ikinä suosittele sinulle turhanpäiväistä roinaa, sillä meillähän on sama suunta: saavuttaa taloudellinen vapaus. Yksi hyväksyttävä sijoituskohde rahoille – ja ajalle – on itseensä sijoittaminen.

Sijoitusaiheiset Podcastit

 

Siinä missä allekirjoittanut saa käytettyä päivästä liian vähän lukemiseen, niin samaa en voi sanoa podcasteista. Käytännössä aina kun, minulla on mahdollisuus kuunnella jotain, kuuntelen podcasteja. Meidän onneksi sijoitus- ja talousaiheisia podcasteja on maailmassa  aivan käsittämätön määrä. Itse kuuntelen lähinnä englanninkielistä materiaalia, mutta on joukossa pari suomenkielistäkin laatupodia.

Tähän alle listattu KaljuKoon suosikki podcastit epämääräisessä järjestyksessä. Linkkaan tähän alle podcastien Spotify-linkit, jos sellainen on saatavilla, mutta käytännössä jokainen löytyy varmasti ihan nimellä hakemalla käyttämästäsi podcast-sovelluksesta.

Macro Voices (english)

Macro Voices on Erik Townsendin ja Patric Ceresnan hostaama podi, jossa käydään nimensä mukaisesti läpi makrotalouden kuvioita, ja siihen liittyviä sijoitusideoita makrotalouden isojen äänien kanssa. Podcast on suunnattu ensisijaisesti ns. isoille pelureille, mutta olen kokenut tämän silti hyvin mielenkiintoiseksi. Vieraat ovat parasta a-luokkaa, ja aiheet menevät monesti todella syvään päähän. Vaatii alan sanaston ja konseptien hallitsemista, jos kaikkeen haluaa päästä mukaan. Vahva suositus etenkin makrotalouden käänteistä kiinnostuneille. Uusi jakso tulee viikoittain, ja harvoin jätän yhtään kuuntelematta.

#rahapodi

Monelle suomalaiselle varmaan se kaikken tunnetuin podcasti, joka ei paljoa esittelyjä kaipaa. Martin Paasi ja Miikka Luukkonen tuottaa todella timanttista tavaraa viikosta toiseen. Aiheet menevät ihan laidasta laitaan painoittaen kuitenkin yksittäisen henkilön taloudenhallintaa. Lähtökohtaisesti jaksoihin pääsee sisään pienelläkin lähtötiedoilla ja pojat puhuvat ns. ihmisten kieltä. Äärimmäisen hyvä podi, jota voin suositella ihan kaikille. Tsädäm!

We Study Billionaires – The Investor’s Podcast Network (english)

Tässä podcastissä haastatellaan ja tutkitaan useita kuuluisia sijoittajia, jotka ovat tehneet omaisuutensa osakemarkkinoilla. Podin lähtökulmana on ennenkaikkea “arvosijoittaminen”, jonka lisäksi Preston Pysh on “nielaissut oranssin pillerin” ottaen bitcoinin mukaan omana “alalajinaan” jaksoilla “Bitcoin Fundamentals”, jotka esiintyy joka keskiviikko. Hyvää matskua niin osakemarkkinoista, kuin bitcoinista.
 

The Bitcoin Standard Podcast (english)

Mielestäni paras podcast, joka käsittelee bitcoinia. Saifedean Ammous on The Bitcoin Standard kirjan kirjoittaja, ja hän käsittelee todella hyvällä ja ymmärrettävällä otteella Bitcoinia ja FIAT-maailmaan liittyviä ongelmia. Joskus vieraana bitcoin-maailman kärkinimiä, ja Saifedean pitää myös säännöllisiä “seminaareja”, joissa käsitellään samoja aihealueita. Todella iso suositus, jos bitcoin-maailma kiinnostaa.