Pois työelämästä -laskuri

Syötä laskuriin nykyiset säästösi, kuukausittaiset menosi, tulosi ja odotettu tuotto säästöillesi ja katso alta kuinka pitkälle säästösi riittäisi.

  Kirjoita säästöjesi/sijoituksiesi kokonaissumma

  Paljonko *kaikki* kulusi ovat kuukaudessa

  Paljonko *kaikki* nettotulosi ovat kuukaudessa

  %

  Vuosittainen tuotto-odotus säästöillesi

  %

  Vuosittainen inflaatio

  Pääomavero %, jos oletat myyväsi esim. osakkeita voitolla

  säästöjä riittäisi:
  vuodeksi ja kuukaudeksi

  Moi 5g tarjoushintaan
  Säästä enemmän vaihtamalla halvempaan puhelinliittymään!

  Vuosikohtainen taulukko

  Eläkkeelle pääsyn laskuri

  Tämä on “pois työelämästä -laskuri”. Tämä helppokäyttöinen laskuri auttaa sinua arvioimaan, kuinka kauan säästöt/sijoituksesi riittäisi tietyn kulutustason ylläpitämiseen tulevaisuudessa.  Syöttämäsi tiedot ei tallennu yhtään mihinkään.

  Syötä laskuriin nykyiset säästösi, kuukausittaiset menosi, kuukausitulosi ja odotettu tuotto säästöillesi. Laskuri laskee, kuinka monta vuotta ja kuukautta säästösi riittäisi kattamaan syöttämäsi kulutustason, ottaen huomioon ostovoimassa myös inflaation sekä veroasteen vaikutukset voittoja myydessä.

  Säästölaskurin avulla voit saada paremman käsityksen taloudellisesta tilanteestasi pitkällä aikavälillä. Se auttaa sinua suunnittelemaan taloudellista tulevaisuuttasi ja asettamaan realistisia säästötavoitteita. Lisäksi laskuri tarjoaa selkeän visuaalisen esityksen säästöjesi kehityksestä ajan myötä, jotta voit havainnollistaa, kuinka säästöjesi saldo hupenee (tai kasvaa!) vuosien varrella.

  Sijoittaminen ja säästäminen on tärkeä osa taloudellista hyvinvointia. Säästölaskuri auttaa sinua tekemään harkittuja päätöksiä taloutesi suunnittelussa ja auttaa sinua tunnistamaan, kuinka pienetkin muutokset säästö- ja kulutustottumuksissasi voivat vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseesi pitkällä aikavälillä. Voit kokeilla erilaisia skenaarioita, kuten lisätä kuukausittaisia säästöjäsi tai muuttaa odotettua tuottoa rahoillesi, ja nähdä, miten ne vaikuttavat säästöjen kestoon.

  Laskuri voi toimittaa myös “milloin voin jäädä eläkkeelle” -laskurin virkaa ja tarjoaa hyödyllisen työkalun eläkesuunnitelmien tekemiseen. Voit käyttää tätä laskuria arvioidaksesi, kuinka kauan säästöjesi riittäisi, kun siirryt pois työelämästä ja siirryt ansaitulle eläkkeelle. Syötä laskuriin nykyinen säästöjesi määrä, suunnitellut kuukausittaiset menot eläkkeellä ja odotettu tuotto säästöillesi/sijoituksillesi. Laskuri laskee, kuinka monta vuotta ja kuukautta säästösi riittäisi kattamaan eläkkeelle siirtymisen jälkeiset menot. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan eläkeaikaasi ja hahmottamaan, mitä muutoksia voit tehdä taloudellisessa strategiassasi saavuttaaksesi halutun eläketavoitteen.

  On tärkeää muistaa, että laskuri on vain suuntaa antava apuväline suunnitteluun, eikä se voi tietenkään ennustaa tulevia taloudellisia tapahtumia tarkasti. Säästöjen riittävyyteen vaikuttaa tietysti myös isommat kertaluontoiset tekijät, kuten elämäntilanteen muutokset ja odottamattomat menot, mitkä ei sisälly laskelmiin, jos et itse laske itsellesi turvapuskuria kuluihin. Laskuri antaa kuitenkin hyvän lähtökohdan säästösuunnitelman laatimiseen ja auttaa sinua hahmottamaan, millaisia toimenpiteitä voit toteuttaa taloudellisen turvallisuutesi parantamiseksi.

  Laskurin ohjeet

  Laskurin käyttö on helppoa. Aloita syöttämällä nykyisten säästöjesi määrä “Säästöt & sijoitukset“-kenttään. Tämä kenttä edustaa kokonaissummaa, jonka olet tähän mennessä säästänyt (tai tavoiteskenaario, jota haluat testata).

  Seuraavaksi täytä “Kuukausimenot” -kenttä arvioiduilla kuukausittaisilla menoillasi. Sisällytä tähän kaikki elämiseen menevät menosi ja mieti myös mahdollista puskuria. Ota mukaan esim.  asumiskustannukset, ruokaostokset, terveydenhuollon kulut, muut välttämättömät menot, harrastukset, matkailu jne.

  Kuukausitulot kenttään täytetään kaikki tilillesi nettona kuukausittain tulevat rahat. On se sitten palkkaa, eläkettä, vuokratuloja tai mitä tahansa muuta (paitsi sijoitusvoitot!), merkkaa se tähän.

  Seuraava askel on “Tuotto-odotus %” -kentän täyttäminen. Syötä tähän se odotettu tuotto, jonka uskot säästöjesi tuottavan vuosittain. Tämä prosenttiosuus kuvastaa sijoituksesi tuottopotentiaalia pitkällä aikavälillä. Tyypillisesti pitkän aikahorisontin rahastosijoittamisessa puhutaan yleensä noin 5 – 8 % vuosituotosta.

  Laita inflaatioon arvioimasi vuosittainen inflaatio. Laskuri vähentää kylmän viileästi ostovoimasta inflaation pois. Tyypillisesti tähän voinee laittaa 2-3 %, mutta viime aikoina se on ollut enemmän.

  Näiden tietojen perusteella laskuri laskee säästöjesi todellisen tuoton ja auttaa arvioimaan niiden kasvua ajan myötä.

  Matematiikka laskurin takana perustuu kuukausittaiseen korkoa korolle -periaatteeseen. Laskuri olettaa, että säästöistä nostetaan rahaa pois joka kuukausi ja tässä yhteydessä kyseisestä nostosta vähennetään pääomavero. Laskuri laskee säästöjesi kuukausittaisen tuoton perustuen syöttämääsi odotettuun vuotuiseen tuottoon. Jos haluat simuloida pelkkää käteiskassaa käyttötilillä, laita tuotto-odotukseen ja pääomaveroon “0”.

  Kuukausittaiset menosi tietenkin vähennetään tuotosta, ja tuotot taas lisätään säästöihisi. Näin säästöjesi saldo kasvaa laskee tai kasvaa ajan myötä. Laskuri toistaa nämä laskelmat, kunnes säästösi ovat tyhjentyneet tai kunnes laskuri saavuttaa enimmäisaikarajan 99 vuotta.