Bitcoin kurssi reaaliajassa (BTC/EUR)

Bitcoin (BTC) Kurssi

Ethereum (ETH) Kurssi

Bitcoin (BTC) on edelleen kryptovaluuttojen kiistämätön kuningas. Lue KaljuKoon tarkemmat mietteet Bitcoinista sijoituskohteena tai tutustu muihin aiheisiin blogin puolelta. Tältä sivulta näet nopeasti yhdellä silmäyksellä, mikä Bitcoinin ja Ethereumin reaaliaikainen kurssi euroissa on. Lisäksi sivulta löydät interaktiivisen kurssigraafin, joka päivittyy myös reaaliajassa. Jos Bitcoinin, Ethereumin tai muiden kryptovaluuttojen ostaminen kiinnostaa, niin katso KaljuKoon suosittelemat kauppapaikat täältä.

Avaa tili suomalaiseen Coinmotioniin, josta voit ostaa Bitcoineja tai Ethereumia luotettavasti. Saat 50 % alennuksen kaikista kaupankäyntikuluista ensimmäisen kuukauden ajalta!

Bitcoin graafi reaaliajassa

 

Reaaliaikainen graafi yllä näyttää Bitcoinin kurssigraafin edelliseltä ~3 kuukaudelta euroissa. Halutessasi voit zoomata lähemmäs/kauemmas historiassa tai vaihtaa intervallia vasemmasta yläreunasta minuuteista aina yhteen kuukauteen asti. Oletuksena kaavion yksi kynttilä edustaa yhtä päivää.

Graafi näyttää Bitcoinin reaaliaikaisen kurssin Coinbasen tämänhetkisen hinnan mukaan. Coinbasen BTC-kurssin historia ulottuu aina vuoteen 2015 asti, joten voit tutkia miten Bitcoinin hinta on kehittynyt vuosien saatossa (se on muuten noussut).

Vaihtoparia voit vaihtaa vasemmasta yl√§reunasta esim. Ethereumin kurssiin (hakemalla ”ETH”) tai mihin tahansa muuhun osakkeeseen/kryptovaluuttaan.

Avaa Bitcoin-tili suomalaiseen Coinmotioniin, josta voit ostaa Bitcoineja tai Ethereumia luotettavasti. Saat 50 % alennuksen kaikista kaupankäyntikuluista ensimmäisen kuukauden ajalta!

Bitcoin kurssikehitys

Bitcoin/Ethereum kurssikehitys euroissa. BTC/ETH kurssi graafi

Yllä pidemmän ajan kurssikehitys BTC:n ja ETH:n osalta yksinkertaisemmassa graafissa. Historiatieto saatavilla vuodesta 2015 lähtien. Oletuksena kaavio näyttää edellisen 12 kuukauden Bitcoinin ja Ethereumin kurssikehityksen.

Bitcoinilla on aina hinta, 24 tuntia vuorokaudessa, 365 päivää vuodessa. Bitcoinin kaupankäynnissä ei ole taukoja tai sulkuaikoja. Bitcoin arvon kehitys on siten tarkasteltavissa jokaiselta päivältä sen synnystä lähtien.

Kurssi perustuu kansainvälisiin pörsseihin, joissa ostajat ja myyjät tekevät kauppaa Bitcoineilla. Tältä sivulta löydät lisätietoja Bitcoinin nykyisestä hinnasta euroissa, ja pidemmän ajan kurssin kurssikehityksen.

Kuten alta olevasta kuvaajasta voit tarkastaa, Bitcoinin kurssi on historiansa aikana vaihdellut todella rajusti aina sen julkaisusta vuonna 2019 l√§htien. Vuoden 2017 lopussa Bitcoin saavutti sen edellisen huippunsa, noin 17 000 ‚ā¨, kunnes 16.12.2020 tuo raja rikkoutui.

Bitcoin kurssikehitys: todella lyhyt historia

 • Bitcoinin arvo on noussut rajusti sen julkaisun j√§lkeen vuodesta 2009 l√§htien.
 • Toukokuussa 2010 bitcoinilla tehtiin ensimm√§inen ”kaupallinen osto”, kun amerikkalainen Laszlo Hanyecz osti kaksi pizzaa 10 000 BTC:ll√§. Bitcoinin kurssi oli vuonna 2010 alle 50 sentti√§ kappaleelta. Nykyisell√§ kurssilla pizzat olisivat maksaneet yli 400 miljoonaa euroa.
 • Bitcoinin arvo ei ylitt√§nyt 25 euroa vuoteen 2013 asti. My√∂hemmin saman vuonna kurssi ylitti ensimm√§ist√§ kertaa yli 1000 euron rajan. Bitcoin oli ensimm√§ist√§ kertaa monien huulilla ja sit√§ alettiin hy√∂dynt√§m√§√§n maksuv√§lineen√§
 • 2014 valuutta otti huomattavasti takapakkia, kun sen ajan suurin kauppapaikka, Mt. Gox, meni alas. Tuohon aikaan arvioitiin, ett√§ jopa 80 % kaikesta vaihdannasta tapahtui Mt. Gox:issa.
 • Vuotta my√∂hemmin Euroopan suurin p√∂rssi Bitstamp hakkeroitiin: 19 000 Bitcoinia varastettiin. Kurssi laski huomattavasti ja tammikuussa 2015 oltiin hetkellisesti takaisin alle 200 eurossa.
 • Vuoden 2013 huippua ei saavutettu ennen vuoden 2017 alkua, kun 1000 euroa j√§lleen ylitettiin
 • Jo saman vuoden lopussa BTC saavutti uudet huiput: Yksi bitcoin maksoi yli 17 000 ‚ā¨
 • 2018-2020 hinta k√§vi alhaisimmallaan takaisin alle 3000 eurossa, mutta vuoden 2020 loppupuolella oltiin j√§lleen 17 000 euron paikkeilla ja kaikkien aikojen korkein arvo rikottiin 16.12.2020.
 • 20 000 ‚ā¨ rajapyykki rikottiin 25.12.2020
 • Vuosi 2020 oli vuosi, jona monet instituonaaliset sijoittajat hypp√§siv√§t Bitcoinin kelkkaan. Vuosi vaihtui Bitcoin kurssin ollessa noin 24 000 ‚ā¨
 • 30 000 ‚ā¨ rajapyykki ylittyi ensimm√§isen kerran 7.1.2021
 • Elon Musk ilmoitti 8.2.2021¬†Teslan sijoittaneen 1,5 miljardia dollaria Bitcoiniin¬†
 • 40 000 ‚ā¨ ylitettiin ensi kerran 12.2.2021
 • 50 000 ‚ā¨ meni rikki vain kuukautta my√∂hemmin, 13.3.2021
 • Toukokuussa 2021 Elon Muskin twiittailun vaikutuksena (tai ainakin osittaisena) Bitcoin tuli alas viikossa melkein 50 % k√§yden per√§ti 24 000 ‚ā¨ paikkeilla
 • Kes√§kuussa 2021 El Salvador teki ensimm√§isen√§ valtiona lakiuudistuksen, jossa bitcoinista tuli k√§yp√§√§ valuttaa. Bitcoin kurssi euroissa ~28 000 ‚ā¨
Bitcoinin arvon kehitys on siis ollut melkoista vuoristorataa sen lyhyen historian ajan. Vakautuuko kurssikehitys ikinä? Kryptomaailma on edelleen vain pisara meressä, kun katsotaan koko rahoitusmarkkinoiden kokoa. Tällä hetkellä kryptovaluuttojen kokonaismarkkinan koko on ~1,8 biljoonaa dollaria. Esimerkiksi pelkästään Applen markkina-arvo on tätä kirjoittaessa noin 2,4 biljoonaa dollaria. Koska Bitcoin on markkina-arvoltaan vielä esikouluvaiheessa, on hinnan vaihtelu sen mukaista. Bitcoinin, Ethereumin ja kryptovaluuttujen volatiili kurssikehitys jatkunee vielä pitkän aikaa. Ajatuksiani bitcoinista sijoituskohteena kannattaa lukea lisää täältä: Bitcoiniin sijoittaminen

Mitä Bitcoinin kurssilta voi odottaa?

Kristallipalloa ei minullakaan ole, ja jokaisen on tehtävä omat johtopäätöksensä laittaessa rahaa mihin tahansa sijoituskohteeseen. Rehellinen totuus on, että ei minulla ole hajuakaan mitä Bitcoinin hinta tulee olemaan esimerkiksi vuoden päästä, mutta pidemmällä aikavälillä olen erittäin optimistinen Bitcoinin suhteen.

Lue tarkemmat näkemykseni Bitcoinista sijoituskohteena, ja miksi sitä löytyy allekirjoittaneenkin sijoitussalkusta täältä: Bitcoiniin sijoittaminen.

Bitcoin kurssikehitys
Lue lisää Bitcoinista ja sen puoliintumisista täältä: Bitcoiniin sijoittaminen

Reaaliaikaiset kurssit TradingView:llä

Jos haluat päästä itse käsiksi Bitcoinin, Ethereumin tai minkä tahansa muun osakkeen/kryptovaluutan kurssikaavioihin, käyriin, käppyröihin, arvon kehitykseen ja kurssin historiaan, niin suosittelen ehdottomasti rekisteröitymään ilmaiseksi Tradingviewiin KaljuKoon kumppanilinkin kautta. Rekisteröityminen on täysin ilmaista, ja TV:n ilmaisversiollakin pääsee jo todella pitkälle. Kryptovaluuttoihin Tradingview tarjoaa ilmaiseksi reaaliaikaiset tiedot ja reaaliaikaista dataa saa laajasti myös mm. Yhdysvaltojen NASDAQ ja NYSE pörssiyhtiöiden osakkeista.

TradingView on aivan ylivoimainen palvelu, jos kurssikehityksen katselu, tekninen analyysi tai graafeille piirtäminen kiinnostaa. TradingView tarjoaa todella laajat mahdolliseet kurssikäyrien ihasteluun ja muokkaukseen. Saat helposti lisättyä suosikkiosakkeet tai kryptot omalle listalle, ja lisättyä tarvitsemasi indikaattorit graafiin. Reaaliaikaisen kurssikäyrän saa esitettyä kaavioon ilmaisellakin versiolla jopa yhden minuutin tarkkuudella.

Tämänkin sivun graafit on TradingView:n tarjoamat. Peruskäyttöön TV:n ilmainen versio riittää vallan mainiosti.

Usein kysytyt kysymykset

Bitcoin kauppapaikkoja on tarjolla runsaasti. KaljuKoon suositukset löydät täältä:

‚ě°¬†Mist√§ ostan bitcoineja¬†‚¨Ö

Allekirjoittaneen näkemyksen mukaan vieläkään ei ole liian myöhäistä. Vaikka bitcoinin hinta heilahteleekin rajusti jopa päivätasolla, uskon pitkällä aikavälillä bitcoinin olevan hyvä sijoituskohde. Lue syitä tähän täältä:

‚ě° Bitcoiniin sijoittaminen ‚¨Ö

Uusi lukija

Hoi uusi lukija! Päädyitkö sivuilleni sattumalta ja ihmettelet mistä on oikein kyse? Lähde KaljuKoon matkaan tavoittelemaan taloudellista vapautta ja aloita lukeminen blogin ensimmäisestä kirjoituksesta.

Bitcoin ja Ethereum reaaliaikainen kurssi on vain yksi pieni osa KaljuKoon tarjonnasta. Kaikki julkaisut l√∂ytyv√§t aikaj√§rjestyksess√§ blogikirjaston puolelta. Tervetuloa klubiin!!