Bitcoin kurssi reaaliajassa (BTC/EUR)

Bitcoin (BTC) Kurssi / Euro

Ethereum (ETH) Kurssi / Euro

Bitcoin (BTC) on edelleen “kryptovaluuttojen” kiist√§m√§t√∂n kuningas. Lue KaljuKoon tarkemmat mietteet Bitcoinista sijoituskohteena tai tutustu muihin aiheisiin blogin puolelta. T√§lt√§ sivulta n√§et nopeasti yhdell√§ silm√§yksell√§, mik√§ Bitcoinin ja Ethereumin reaaliaikainen kurssi t√§n√§√§n euroissa on. Lis√§ksi sivulta l√∂yd√§t interaktiivisen kurssigraafin, joka p√§ivittyy my√∂s reaaliajassa. Jos Bitcoinin, Ethereumin tai muiden kryptovaluuttojen ostaminen kiinnostaa, niin katso KaljuKoon suosittelemat kryptop√∂rssit t√§√§lt√§.

Lue allekirjoittaneen tarkemmat mietteet Bitcoinista sijoituskohteena tai tutustu muihin aiheisiin blogin puolelta.

Avaa tili suomalaiseen Coinmotioniin, josta voit ostaa Bitcoineja tai Ethereumia luotettavasti. Saat 50 % alennuksen kaikista kaupankäyntikuluista ensimmäisen kuukauden ajalta!

Bitcoin graafi reaaliajassa

 

Reaaliaikainen graafi yll√§ n√§ytt√§√§ Bitcoinin kurssigraafin edelliselt√§ ~3 kuukaudelta euroissa. Halutessasi voit zoomata l√§hemm√§s/kauemmas historiassa tai vaihtaa intervallia vasemmasta yl√§reunasta minuuteista aina yhteen kuukauteen asti, n√§hden bitcoinin arvon silt√§ ajanjaksolta. Oletuksena kaavion yksi “kynttil√§” edustaa yht√§ p√§iv√§√§.

Graafi näyttää Bitcoinin reaaliaikaisen kurssin Coinbasen tämänhetkisen hinnan mukaan. Coinbasen BTC-kurssin historia ulottuu aina vuoteen 2015 asti, joten voit tutkia miten Bitcoinin hinta on kehittynyt vuosien saatossa (se on muuten noussut).

Vaihtoparia voit vaihtaa vasemmasta yl√§reunasta esim. Ethereumin kurssiin (hakemalla “ETH”) tai mihin tahansa muuhun osakkeeseen/kryptovaluuttaan.

Avaa Bitcoin-tili suomalaiseen Coinmotioniin, josta voit ostaa Bitcoineja tai Ethereumia luotettavasti. Saat 50 % alennuksen kaikista kaupankäyntikuluista ensimmäisen kuukauden ajalta!

Bitcoin kurssikehitys

Bitcoin/Ethereum kurssikehitys euroissa. BTC/ETH kurssi graafi

Yllä pidemmän ajan kurssikehitys BTC:n ja ETH:n osalta yksinkertaisemmassa graafissa. Historiatieto saatavilla vuodesta 2015 lähtien. Oletuksena kaavio näyttää edellisen 12 kuukauden Bitcoinin ja Ethereumin kurssikehityksen.

Bitcoinilla on aina hinta, 24 tuntia vuorokaudessa, 365 päivää vuodessa. Bitcoinin kaupankäynnissä ei ole taukoja tai sulkuaikoja. Bitcoin arvon kehitys on siten tarkasteltavissa jokaiselta päivältä sen synnystä lähtien.

Kurssi perustuu kansainvälisiin pörsseihin, joissa ostajat ja myyjät tekevät kauppaa Bitcoineilla. Tältä sivulta löydät lisätietoja Bitcoinin nykyisestä hinnasta euroissa, ja pidemmän ajan kurssin kurssikehityksen.

Kuten alta olevasta kuvaajasta voit tarkastaa, Bitcoinin kurssi on historiansa aikana vaihdellut todella rajusti aina sen julkaisusta vuonna 2019 lähtien. Vuoden 2021 marraskuussa Bitcoin saavutti toistaiseksi korkeimman huippunsa käyden lähes 60 000 eurossa.

Bitcoin kurssikehitys: todella lyhyt historia

 • Bitcoinin arvo on noussut rajusti sen julkaisun j√§lkeen vuodesta 2009 l√§htien.
 • Toukokuussa 2010 bitcoinilla tehtiin ensimm√§inen “kaupallinen osto”, kun amerikkalainen Laszlo Hanyecz osti kaksi pizzaa 10 000 BTC:ll√§. Bitcoinin kurssi oli vuonna 2010 alle 50 sentti√§ kappaleelta. Nykyisell√§ kurssilla pizzat olisivat maksaneet yli 400 miljoonaa euroa.
 • Bitcoinin arvo ei ylitt√§nyt 25 euroa vuoteen 2013 asti. My√∂hemmin saman vuonna kurssi ylitti ensimm√§ist√§ kertaa yli 1000 euron rajan. Bitcoin oli ensimm√§ist√§ kertaa monien huulilla ja sit√§ alettiin hy√∂dynt√§m√§√§n maksuv√§lineen√§
 • 2014 valuutta otti huomattavasti takapakkia, kun sen ajan suurin kauppapaikka, Mt. Gox, meni alas. Tuohon aikaan arvioitiin, ett√§ jopa 80 % kaikesta vaihdannasta tapahtui Mt. Gox:issa.
 • Vuotta my√∂hemmin Euroopan suurin p√∂rssi Bitstamp hakkeroitiin: 19 000 Bitcoinia varastettiin. Kurssi laski huomattavasti ja tammikuussa 2015 oltiin hetkellisesti takaisin alle 200 eurossa.
 • Vuoden 2013 huippua ei saavutettu ennen vuoden 2017 alkua, kun 1000 euroa j√§lleen ylitettiin
 • Jo saman vuoden lopussa BTC saavutti uudet huiput: Yksi bitcoin maksoi yli 17 000 ‚ā¨
 • 2018-2020 hinta k√§vi alhaisimmallaan takaisin alle 3000 eurossa, mutta vuoden 2020 loppupuolella oltiin j√§lleen 17 000 euron paikkeilla ja kaikkien aikojen korkein arvo rikottiin 16.12.2020.
 • 20 000 ‚ā¨ rajapyykki rikottiin 25.12.2020
 • Vuosi 2020 oli vuosi, jona monet instituonaaliset sijoittajat hypp√§siv√§t Bitcoinin kelkkaan. Vuosi vaihtui Bitcoin kurssin ollessa noin 24 000 ‚ā¨
 • 30 000 ‚ā¨ rajapyykki ylittyi ensimm√§isen kerran 7.1.2021
 • Elon Musk ilmoitti 8.2.2021 Teslan sijoittaneen 1,5 miljardia dollaria Bitcoiniin 
 • 40 000 ‚ā¨ ylitettiin ensi kerran 12.2.2021
 • 50 000 ‚ā¨ meni rikki vain kuukautta my√∂hemmin, 13.3.2021
 • Toukokuussa 2021 Elon Muskin twiittailun vaikutuksena (tai ainakin osittaisena) Bitcoin tuli alas viikossa melkein 50 % k√§yden per√§ti 24 000 ‚ā¨ paikkeilla
 • Kes√§kuussa 2021 El Salvador teki ensimm√§isen√§ valtiona lakiuudistuksen, jossa bitcoinista tuli k√§yp√§√§ valuttaa. Bitcoin kurssi euroissa ~28 000 ‚ā¨
 • Lokakuussa 2021 bitcoin j√§lleen yli 50 000 ‚ā¨. Ensimm√§inen bitcoin ETF julkaistu jenkeiss√§.
 • Kes√§kuussa 2022 bitcoin tuli reilusti alas monien ylivivutettujen kryptojen (ja koko osakemarkkinan) kanssa inflaatiohuolien ajaessa keskuspankit kohti tiukempaa rahapolitiikkaa. Bitcoin arvo huipulta alas ~70 % ja alle 20 000 euron.
 • Alam√§ki jatkui entisest√§√§n marraskuussa 2022 kun FTX-kryptov√§litt√§j√§ ajautui konkurssiin. Paljastui, ett√§ FTX:n perustaja Sam Bankman-Fried py√∂ritty k√§yt√§nn√∂ss√§ ponzi-huijausta ja koko kauppapaikka ajautui konkurssiin. Bitcoinin hinta k√§vi alimmillaan ~15 000 ‚ā¨ eurossa.
 • Maaliskuussa 2023 bitcoin nousi l√§hes 30 % yhdess√§ viikossa taas yli 25 000 ‚ā¨ pankkikriisin myllert√§ess√§ markkinoita. Osasyyn√§ arvonnousulle pidettiinkiin normaalien pankkien riskialttiutta ja bitcoinin tarjoamaa vaihtoehtoa rahojen s√§ilytykselle.
 • 2023 aina maaliskuusta lokakuuhun oli todella tasaista kyyti√§. Arvo pysytteli 25 000 ‚ā¨ paikkeilla.
 • 2023 marraskuussa btc:n arvo alkoi vaihteeksi kipuamaan. Joulukuussa p√§√§stiin taas yli 40 000 euron.
 • Tammikuussa 2024 bitcoinin spot ETF:t viimein hyv√§ksyttiin.
 • ETF:t k√§yv√§t kovaa kaupaksi: bitcoin kipuaa jopa 59 000 euroon helmikuun lopussa
Bitcoinin arvon kehitys on siis ollut melkoista vuoristorataa sen lyhyen historian ajan. Vakautuuko kurssikehitys ikinä? Kryptomaailma on edelleen vain pisara meressä, kun katsotaan koko rahoitusmarkkinoiden kokoa. Tällä hetkellä kryptovaluuttojen kokonaismarkkinan koko on ~1,1 biljoonaa dollaria. Esimerkiksi pelkästään Applen markkina-arvo on tätä kirjoittaessa noin 2,2 biljoonaa dollaria. Koska Bitcoin on markkina-arvoltaan vielä esikouluvaiheessa, on hinnan vaihtelu sen mukaista. Bitcoinin, Ethereumin ja kryptovaluuttujen volatiili kurssikehitys jatkunee vielä pitkän aikaa. Ajatuksiani bitcoinista sijoituskohteena kannattaa lukea lisää täältä: Bitcoiniin sijoittaminen

Mitä Bitcoinin kurssilta voi odottaa?

Kristallipalloa ei minullakaan ole, ja jokaisen on tehtävä omat johtopäätöksensä laittaessa rahaa mihin tahansa sijoituskohteeseen. Rehellinen totuus on, että ei minulla ole hajuakaan mitä Bitcoinin hinta tulee olemaan esimerkiksi vuoden päästä. Oli bitcoinin arvo tänään mitä hyvänsä, uskon sen pidemmällä aikavälillä olevan potentiaalisesti enemmän.

Lue tarkemmat näkemykseni Bitcoinista sijoituskohteena, ja miksi sitä löytyy allekirjoittaneenkin sijoitussalkusta täältä: Bitcoiniin sijoittaminen.

bitcoinin puoliintumis ajankohdat
Lue lisää Bitcoinista ja sen puoliintumisista täältä: Bitcoiniin sijoittaminen

Usein kysytyt kysymykset

Bitcoin kauppapaikkoja on tarjolla runsaasti. KaljuKoon suositukset löydät täältä:

‚ě°¬†Mist√§ ostan bitcoineja¬†‚¨Ö

Allekirjoittaneen näkemyksen mukaan vieläkään ei ole liian myöhäistä. Vaikka bitcoinin hinta heilahteleekin rajusti jopa päivätasolla, uskon pitkällä aikavälillä bitcoinin olevan hyvä sijoituskohde. Lue syitä tähän täältä:

‚ě° Bitcoiniin sijoittaminen ‚¨Ö

Uusi lukija

Hoi uusi lukija! Päädyitkö sivuilleni sattumalta ja ihmettelet mistä on oikein kyse? Lähde jo tänään KaljuKoon matkaan tavoittelemaan taloudellista vapautta ja aloita lukeminen blogin ensimmäisestä kirjoituksesta.

Bitcoin ja Ethereum reaaliaikainen kurssi on vain yksi pieni osa KaljuKoon tarjonnasta. Kaikki julkaisut l√∂ytyv√§t aikaj√§rjestyksess√§ blogikirjaston puolelta. Tervetuloa klubiin!!