Kokemuksia osakevälittäjä DEGIROSTA

DEGIRO kokemuksia

KaljuKoon ykkösvälittäjä on ollut nyt muutaman vuoden ajan DEGIRO. Perehdytään tässä kirjoituksessa tarkemmin millaisia DEGIRO kokemuksia allekirjottaneella on, DEGIROn kuluihin ja sen tarjoamiin palveluihin tarkemmin.

DEGIRO on Amsterdamissa pyörivä arvopaperivälittäjä, joka perustettiin vuonna 2008, ja yksityisille sijoittajille sen kaupankäyntialusta avattiin 2013. DEGIRO on voittanut useita palkintoja (tätä kirjoittaessa luku on 65 eri kansainvälistä palkintoa) ja se onkin arvostettu välittäjä Euroopassa.

Vaikka DEGIRO onkin voittanut lukuisia palkintoja, niin sijoittajana minua kiinnostaa kuitenkin palkintoja enemmän seuraavat asiat:

 • Millaiset kulut DEGIROlla on?
 • Miten laaja valikoima eri pörsseihin DEGIROssa on?
 • Onko DEGIRO helppo käyttää?
 • Onko DEGIRO luotettava?

DEGIRO on ollut allekirjoittaneen ykkösvälittäjä nyt pari vuotta etenkin alhaisten kustannuksien vuoksi, ja tähän asti homma on pelannut hienosti. DERIGO on ollut välittäjänä todella luotettava ja oma kokemukseni on erittäin positiivinen. Tässä kirjoituksessa käydään läpi KaljuKoon kokemuksia DEGIROsta, vastataan yläpuolella esitettyihin kysymyksiin ja .

Lokakuussa 2020 OMX Helsinki tippui valitettavasti DEGIROn valikoimasta regulatiivisten rajoituksien vuoksi, joten Helsingin pörssi ei ole saatavissa suomalaisille sijottajille. Tähän tarkoitukseen paras vaihtoehto onkin mielestäni Nordnet. DEGIRO jatkaa kuitenkin ehdottomasti halvimpana osakevälittäjänä etenkin jenkkiosakkeisiin sijoittaessa.

Avaa tili KaljuKoon kumppanilinkillä DEGIROon, jossa voit käydä kauppaa mm. osakkeilla ja ETF:illä todella edullisesti

DEGIRO hinnasto 2023

Aloitetaan kustannuksista. DEGIROn kaupankäyntikulut on Suomesta kauppaa tekevälle yksityishenkilölle edelleen ylivoimaisesti kaikkein halvin vaihtoehto. 

Sijoittaja.fi sivuston tekemä vertailu antaa hyvän yleiskatsauksen välittäjien kaupankäyntikuluihin. Voin paljastaa ilman koko artikkelin läpikäyntiä, että DEGIRO voittaa jokaisessa kategoriassa. DEGIRO on ollut jo jonkin aikaa näiden vertailujen mukaan ylivoimaisesti halvin osakevälittäjä suomalaisille. DEGIRO onkin tuonut markkinaan mukavaa kilpailua, ja muutkin toimijat joutuvat alentamaan (ainakin toivottavasti) pikkuhiljaa hintojaan. Tätä kirjoittaessa ollaan kuitenkin edelleen tilanteessa, jossa DEGIRO näyttäisi johtavan hintapeliä reilusti. Toivottavasti Eurooppaankin alkaa rantautumaan tervettä kilpailua Yhdysvaltojen malliin ja sitä kautta välittäjien kaupankäyntikulut laskevat meilläkin.

Välityspalkkiot ovat siis todella alhaiset kuten yläpuolella olevasta kuvasta voit kurkata. Etenkin Yhdysvaltoihin sijoittaessa kaupankäyntikulut ovat todella kilpailukykyiset:  kaupankäyntikulut ovat nimittäin 0 €! Esimerkiksi Nordnetillä (puhumattakaan kotimaisten pankkien tarjoamista palveluista) välityspalkkiot ovat kaukana tästä. Halvin välityspalkkio meille eurooppalaisille sijoittajille (ainakin jenkkiosakkeisiin) löytyy allekirjoittaneen tutkimuksien perusteella juurikin DEGIROsta.

Esimerkiksi tätä kirjoittaessa NASDAQ:iin listattu Tesla, maksaa ~$1000 yhdeltä osakkeelta ja sellaisen voi ostaa DEGIROsta vain 0 euron välityspalkkiolla.

DEGIRO kokemuksia: Yhden osakkeen Teslaa saa kokonaan ilman välityspalkkiota
Yhden Teslan osakkeen välityspalkkio olisi tätä kirjoittaessa 0,00 €

Myös muihin pörsseihin verrattuna DEGIROn hinnasto on todella kilpailukykyinen. Tässä taulukossa kuvattu DEGIROn kaupankäyntikuluja tarkemmin. Esimerkiksi Kanadan pörssiin listattuihin yhtiöihin voi myös sijoittaa kokonaan ilman välityspalkkiota.

Kalleinta kaupankäynti osakkeiden osalta on Australiaan, Hong Kongiin, Japaniin, Singaporeen.

Osakkeiden (ja esim. warranttien) välityspalkkiot DEGIROssa.

Kaupankäyntikulut ovat siis todella inhimilliset. Tämän lähemmäksi nollaa välityspalkkioiden osalta ei taideta Euroopassa päästä missään. Linkitetyssä pdf:ssä on tarkemmat hintatiedot kaikille muille instrumenteille kuten lyhyeksi myynnille, optioille, futuureille jne. Kannattaa ehdottomasti tutustua tuohon monisteeseen, jos päädyt DEGIROlle tilin avaamaan.

Kaupankäyntikulujen lisäksi mitään erillistä säilytyskulua ei ole, mutta vuosittainen “connectivity fee” DEGIROlla on. Tämä tarkoittaa sitä, että maksat vuosittain 2,5 € maksun per kauppaa käydyssä pörssissä. Eli josolet käynyt kauppa vuoden aikana kahdessa eri jenkkipörssissä (NASDAQ ja NYSE), niin koko vuoden kulut olisivat 5 €.

DEGIROn oman esimerkin mukaan vuosittaiset “ylimääräiset” kulut olisivat 7,5 €, jos kauppaa on vuoden aikana käyty kolmessa pörssissä

Halpa ETF-välittäjä

Kaiken tämän lisäksi DEGIRO tarjoaa ETF-sijoittamiseen todella hyvän porkkanan: Joka kuukausi ensimmäinen ETF-sijoituksesi on kokonaan komissiovapaa, eli siitä ei menee minkäänlaista kaupankäyntikulua. Eli jos haluat sijoittaa kuukausittain johonkin täällä listatuista ETF:istä, niin DEGIROlla homman voi tehdä ilman kaupankäyntikuluja. Listalta löytyy mm. kaikki tunnetuimmat Blackrockin iShares ETF:t kuten S&P 500, MSCI World ja Emerging Markets. Näiden faktojen valossa saattaa DEGIRO olla jopa se halvin ETF välittäjä meille eurooppalaisille sijoittajille. ETF-rahastojen valinnasta olen kirjoittanut kattavan jutun, joka löytyy blogin puolelta täältä: ETF-Rahaston valinta

Tiettyjä rajoituksia voi olla/muutoksia tulla, joten tarkistathan ehdot ennen sijoittamista.

DEGIROn sijoitusvalikoima

DEGIROn pörssi- ja tuotevalikoima on laaja. DEGIRO tarjoaa pörssit todella suurelta rintamalta, ja sijoittamista pääsee kokeilemaan globaalisti ympäri maapalloa. DEGIROn tarjontaan sisältyy yli 50 pörssiä yli 30:ssa maassa. Osakkeiden lisäksi tarjontaan kuuluu mm. ETF:t, bondit, optiot, futuurit ja viputuotteet. 

Eurooppa on melko lailla täysin katettu ja valikoimasta löytyy vähän erikoisemmatkin sijoituskohteet (kunhan niitä osaa etsiä). Esimerkiksi optioihin on tarjolla Euroopan pörsseihin hyvä valikoima. Kaikki suurimmat pörssit on tietysti saatavilla varsin alhaisilla välityspalkkioilla.

Pohjois-Amerikasta löytyy myös suurimmat pörssit, ja jenkkiosakkeiden takia alkujaan DEGIROn pariin eksyinkin. Todella pienet välityspalkkiot Yhdysvaltoihin on jo itsessään todella kova myyntivaltti DEGIROlle. Osakeoptioita ei rapakon toiselle puolelle ole valitettavasti tarjolla, mutta amerikkalaiset indeksioptiot ovat mahdollisia.

Degirossa voi sijoittaa kymmeniin eri pörsseihin
DEGIRO mahdollistaa osakesijoittamisen ~30:ssa pörssissä

Onko DEGIRO luotettava?

Turvallisuutta ja luotettavuutta on toki aina vähän vaikea arvioida, mutta mikään DEGIROn historiassa ei viittaa ongelmiin ja palvelu on pysynyt pystyssä tähän asti luotettavasti. En ole kokenut tässä edellisen parin vuoden aikana ensimmäistäkään katkosta DEGIROn webtrader-käyttöliittymässä tai Android-applikaatiossa, vaikka käytän molempia todella aktiivisesti.

Palkintokaappia voi toki pitää jonkinlaisena luotettavuuden merkkinä, mutta itse googlettelen mieluummin yrityksen historiaa ja muiden käyttäjien kokemuksia. Kaikki tutkimani viittaa kuitenkin siihen, että kyseessä on täysin vakavasti otettava ja luotettava osakevälittäjä, joka tarjoaa nykyisellään palveluitaan Euroopassa jopa 17 eri maahan. 

Kuten yleensä, DEGIROllakin pätee “vastatili”-periaate eli varoja voi siirtää tililtä/tilille vain siihen määrätyltä pankkitililtä. Tilin haltijan on oltava tietysti sama molemmissa päissä, eikä ulkopuoliset henkilöt voi siirtää rahaa tilille. Tilin vaihto pitää tehdä aina kirjallisesti.

Oletuksena DEGIROlla ei ole käytössä vahvaa tunnistautumista, mutta suosittelen laittamaan heti alkuun kaksivaiheisen tunnistautumisen päälle, mikä on mahdollista esim. Google Authenticator apilla. Näin tilisi ei ole pelkän käyttäjätunnuksen ja salasanan takana.

DEGIRO on luotettava, EU:ssa majaansa pitävä toimija, jota voi mielestäni turvallisin mielin käyttää omiin sijoituksiinsa.

DEGIRO ja valvonta

flatexDEGIRO Bank Dutch Branch, julkiselta nimeltään DEGIRO, on flatexDEGIRO Bank AG :n alankomaalainen haarakonttori. Koska kyseessä on Saksalainen säännelty pankki, flatexDEGIRO Bank AG on Saksan finanssivalvonnan, Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin), valvonnan alainen. Tämän lisäksi DEGIRO on Europpan keskuspankin (EKP) epäsuoran valvonnan alaisuudessa.
Kaikki DEGIROn käteistilillä olevat flatexDEGIRO Bank AG talletukset ovat taattuja aina  100 000 € asti Saksan talletussuojajärjestelmän alaisuudessa. Tästä lisää BaFin sivuilla
 

DEGIROn käyttöliittymä

Oikeastaan ainoat pyyhkeet DEGIROlle annan käyttöliittymästä. Kokemuksieni mukaan käyttöliittymästä löytyy muutamia epäloogisuuksia, ja se on muuttunut useita kertoja edellisen vuoden aikana (eikä joka kerta parempaan suuntaan). Nämä epäloogisuudet ovat kuitenkin helposti opeteltavissa, ja kokonaisuutena DEGIROn “Webtrader” tekee mitä pitääkin. Päivitysten tahti on kuitenkin rohkaisevan tiheä, joten selvää kiinnostusta paremman käyttöliittymän rakentamiseen on. Tämän hetkinen versio onkin paras mitä tähän asti on nähty.

Käyttöliittymä on tarjolla suomeksi (joskin osa alan termeistä taittuu silti englannin puolelle), ja tuki/ohjemateriaali on myös käännetty kotimaiselle kielelle.

Käyttöliittymä itsessään on “ihan ok”. Kaupankäyntiin se soveltuu oikein mallikkaasti, vaikka joitain puutteita siinä minun makuun onkin. Esimerkiksi portfolion kokonaiskehitystä olisi mukava pystyä seuraamaan pitkällä aikavälillä ihan kaavion kera, mutta saamme tyytyä yksinkertaiseen kokonaistuoton ilmaisevaan lukemaan.

Hakuominaisuus on toinen asia, mistä annan pyyhkeitä. Etsittäessä esimerkiksi warrantteja, jättää DEGIROn haku leikin kesken 10 ensimmäisen hakutuloksen jälkeen eikä tuon 10 ensimmäisen hakutuloksen jälkeen yksinkertaisesti pysty hakemaan jokaista hakuun osuvaa tuotetta. Onneksi tämä ongelma tuntuu koskettavan vain tiettyjä viputuotteita, eikä esimerkiksi osakkeiden kanssa tätä ongelmaa ei ole.

Itse kaupankäynti onnistuu kuitenkin hienosti DEGIROn Webtraderilla, ja yleisimmät toimeksiantotyypit löytyy:

 • Limiitti toimeksianto
 • Markkinatoimeksianto
 • Stop Loss
 • Stop Limiitti
 • Trailing Stop (vain pörsseissä, kuten Borse Frankfurt)
Tutut toimeksiantotyypit löytyvät web tradersistä.

Hintatiedot päivittyvät reaaliajassa ilman lisäkustannuksia mm. OMX, CME ja Amsterdamin pörsseihin (ja suurimpaan osaan jenkkiosakkeita ensimmäisen oston jälkeen BATS pörssin kautta). Lisämaksua vastaan 15 minuutin viiveen saa ostettua reaaliaikaiseksi pörssikohtaisesti, jos siitä on valmis kuukausittain maksamaan. Näitä allekirjoittanut ei ole testannut, koska suosin reaaliaikaisen datan seuraamiseen TradingViewtä.

Teknistä analyysiä, tai mitään muutakaan tutkimustyötä en DEGIROn webtraderin kautta tee. Siihen alusta soveltuu mielestäni aika huonosti. Eli jos kaipaat sellaista kaupankäyntialustaa, joka tarjoaa hyvät työkalut kurssihistorian tutkimiseen tai itse yhtiöiden uutisten/neljännesvuosikatsausten yms. seuraamiiseen, niin tulet pettymään. Esimerkkinä DEGIROn hintakaavio on todella pelkistetty, ja vaikka uutisosio löytyykin, niin en ainakaan itse ole kokenut sitä kovin hyödylliseksi. Onneksi tähän kaikkeen löytyy hyviä työkaluja muualta.

Kaupankäyntialustana DEGIRO siis tekee sen mitä sen pitääkin: tarjoaa luotettavan alustan, jolla ostojen tekeminen on yksinkertaista ja nopeaa. Yleisimmät toimeksiantotyypit löytyy, ja kaikki muu “ylimääräinen” mennään melko minimivaatimuksilla.

Tilin avaaminen DEGIROon

Tilin avaaminen DEGIROon on täysin ilmaista, ja se onnistuu helposti alle vartissa. Laita tili tekeille KaljuKoon linkistä tästä, ja seuraa ruudulla näkyviä ohjeita.

Rekisteröitymistä varten tarvitset 

 • Kuvan passista (tai muusta henkilötodistuksesta) älypuhelimella
 • 0,01 euron tilisiirron vastatiliä varten
 • Muutamat klikkailut koneella ja valmista tuli

Yhteenveto

DEGIRO on todella hyvä ja luotettava välittäjä, nähdäkseni Euroopan halvimmilla kuluilla. Sillä on helposti operoitava selaimella pyöritettävä suomenkielinen käyttöliittymä ja “ihan ok” mobiilisovellus.

Ehkä suurimpana miinuksena mainittakoon muutos, jossa 2020 syksystä lähtien OMXH pörssin osakkeiden ostaminen poistuu valikoimasta. Eli Helsingin pörssiin jos mielii, niin täytyy valita joku toinen välittäjä kuten Nordnet

Plussat

 • Erittäin alhaiset kaupankäyntikulut (vertailujen mukaan Euroopan halvimmat)
 • ETF-sijoitukset jopa ilman kaupankäyntikulua
 • Laaja valikoima pörssejä ympäri maailmaa
 • Luotettava ja palkittu toimija Euroopassa
 • Helposti käytettävä webtrader-käyttöliittymä, joka tekee mitä pitääkin
 • Mobiilisovellus

Miinukset 

 • OMXH poistui valikoimasta, joten Helsingin pörssi ulkona kuvioista suomalaiselle sijoittajalle
 • Ei mahdollisuutta osakesäästötiliin
 • Vaikka Webtrader-käyttöliittymä on yksinkertainen, niin joitakin puutteita siinä vielä on
 • Verotiedot ei lähde automaattisesti Suomen verottajalle

Plussat ylittävät miinukset kevyesti allekirjoittaneen papereissa, ja DEGIRO onkin aivan huippuvalinta, jos aktiivinen sijoittaminen Suomen ulkopuolelle kiinnostaa. Näin alhaisille kaupankäyntikuluille on todella vaikea sanoa “ei”. Omia DEGIRO kokemuksia voisi kuvata sanoin: “Erittäin edullinen ja tarpeeksi toimiva”. 

Ja muistetaan, että sijoittamiseen liittyy aina se tappion riski! Sijoitathan kohteisiin, jotka ovat tietosi ja kokemuksesi perusteella sinulle sopivia. Tutki ja tee omat päätöksesi.

Avaa tili ilmaiseksi täältä!

Uusi lukija

Hoi uusi lukija! Päädyitkö sivuilleni sattumalta ja ihmettelet mistä on oikein kyse? Lähde KaljuKoon matkaan tavoittelemaan taloudellista vapautta ja aloita lukeminen blogin ensimmäisestä kirjoituksesta.

Kokemukset DEGIROSTA ja eri osakevälittäjistä ovat vain pieni osa KaljuKoon tarjontaa. Kaikki blogikirjoitukset löytyvät aikajärjestyksessä blogikirjaston puolelta. Tervetuloa klubiin!